to protect, hands, ecology-450596.jpg

Zes voordelen van de elektrische cv ketel, DAT

Een elektrische cv ketel aanschaffen heeft een aantal voordelen. Met de DAT ketel wordt het zeer eenvoudig om volledig elektrische te verwarmen en te verduurzamen. Naast een lage aanschaf ook zeer eenvoudig te bedienen. Omdat de overheid van het gas af wil in de toekomst is de elektrischecv ketel een goede oplossing.

1. Lagere aanschaf In de introductie is het al te lezen.

Een lagere aanschaf ten op zichte van de warmtepomp. Want het hoeft geen duizenden euro’s te kosten. En voor nog geen duizend euro kan je al van het gas af.

2. Verbouwen hoeft niet

Omdat er geen rookgasafvoer nodig is hoef je niet te verbouwen. En de ketel kan in de meeste gevallen meteen worden aangesloten op het huidige systeem. Vloerverwarming, cv houtkachel, zonnepanelen daar kan je de e cv ketel allemaal mee combineren. Dus direct aansluiten op het huidige verwarmingssysteem en alle radiatoren kunnen blijven bestaan.

3. Geen onderhoud

Met dit voordeel scheelt het ook al weer in de kosten. Het apparaat heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Ook omdat er geen verbranders aanwezig zijn en weinig knoppen. Wel is het verstandig om eens in de zoveel tijd de elementen te controleren.

4. Hoog rendement en geen geluid

Hoog rendement en geen geluid, met dit voordeel kunnen we wel zeggen dat het een stil apparaat is. Dus geen brommen, piepen en andere nare geluiden. En hoeft dus ook niet verstopt te worden. Verder nog een hoog rendement van meer dan 96% wat het zuinig maakt. Een betrouwbare oplossing voor een bedrijfspand, b&b, camping of eigen woning.

5. Vergiftiging onmogelijk

Geen kans op giftige stoffen omdat er geen verbrandingen plaatsvinden, er is immers geen rookgasafvoer aanwezig. Dit komt nog wel eens voor bij de traditionele gas ketels waarbij onderhoud zeer belangrijk is. Maar nu is er dus minder onderhoud nodig.

Bereken het te verwarmen oppervlak

Belangrijk is om het te verwarmen oppervlak te berekenen. Je hebt dus een andere berekening nodig dan met de huidige gas cv ketel. In verschillende wattages zijn ze verkrijgbaar voor de diverse oppervlaktes.

Is er een oppervlak van 50m2 of 300m2. Kies voor de juiste wattage. Teveel wattage zorgt voor over capaciteit. En te weinig wattage voor minder warmte capaciteit.

Warmteshop.eu elektrische CV Ketels zijn verkrijgbaar in de wattages 3kW, 4,5kW, 6kW, 9kW, 12kW en 15kW. Te gebruiken voor kleinere appartementen of vakantiewoningen.

Maar ook grotere woningen of kantoor.

6. Eenvoudige uitvoering en compact

Met maar een paar knoppen aan de voorkant is de ketel eenvoudig te bedienen. Door de eenvoud hiervan zijn veel mensen enthousiast. Ook het compacte apparaat die vrijwel overal past in de ruimte. Het staat niet in de weg en dat is ook wel een voordeel.

Samenvatting van de elektrische cv ketel 6 voordelen staan hierboven vermeld maar er zijn er nog meer. Hiermee kunnen we dus samenvatten dat dit een veilige en praktische manier is van elektrisch verwarmen.

Ook dat het huidige systeem gewoon kan blijven zitten.

Elektrische cv ketel aanschaffen?

Een verstandige aanschaf om eenvoudig en voordelig gasloos te wonen. WarmteshopEU heeft ze in het assortiment in de webshop. Bezoek via de link Elektrische CV ketel.