water-besparen-boiler

Hoe Hotfill aansluiten met de elektrische cv

Hotfill aansluiting in combinatie met de elektrische cv wordt ons de laatste tijd vaak gevraagd. Jazeker, de elektrische cv ketel is hier zeer geschikt voor. Het is mogelijk om deze aan te sluiten op de huidige cv ketel en zo snel bijna volledig gasvrij te wonen. Dit geldt ook wanneer het gecombineerd wordt met een warmtepomp. Hieronder volgt een gedetailleerde uitleg van de werking.

Wat houdt hotfill aansluiting in?

Hotfill aansluiting verwijst naar het aansluiten van een elektrische cv ketel in plaats van een gas cv ketel. Het water wordt verwarmd door de elektrische cv ketel, waarna het warme water naar de bestaande gas cv ketel stroomt.

Hierdoor is er geen extra verwarming van het water nodig. De gas cv ketel meet de temperatuur bij de ingang en slaat niet aan.

Hotfill aansluiting met een elektrische cv ketel

Wanneer je hotfill aansluiting met een elektrische cv ketel gebruikt, voorkom je verspilling van gas bij het verwarmen van water voor vloerverwarming en radiatoren.

Daarnaast behoud je warm water voor de douche en keuken van de oudere gas cv ketel. Het is ook mogelijk om een elektrische boiler te installeren voor de warmwatervoorziening.

Op deze manier kun je volledig gasloos worden en indien nodig altijd terugvallen op de oude gas cv ketel.

Hotfill in combinatie met de warmtepomp

Hotfill kan niet alleen worden gecombineerd met een oude gas cv ketel, maar ook met een warmtepomp. Mocht de warmtepomp in de winter niet voldoende warmte leveren, dan kan de elektrische cv ketel bijspringen. Zo fungeert de elektrische cv ketel als bijverwarming.

Voordelen van hotfill

Het grootste voordeel van hotfill is dat je bijna volledig gasvrij kunt wonen met een relatief kleine investering. De aansluiting is eenvoudig en de kosten zijn lager in vergelijking met een warmtepomp.

  • Gemakkelijke installatie
  • Lage aanschafkosten
  • Compact apparaat
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Energiebesparend
  • Geschikt voor kleinere boilers
  • Bijna of volledig gasvrij
  • Combinatie met warmtepomp en elektrische boiler mogelijk
  • Ideale bijverwarming

Een elektrische cv ketel is al verkrijgbaar vanaf €600 en een elektrische boiler kost minder dan €300.

Het aansluiten van hotfill is meestal eenvoudig en vereist geen grote aanpassingen. Let echter op, want sommige oudere cv ketels zijn niet geschikt voor hotfill en kunnen het warme water niet aan.

We raden aan om altijd contact op te nemen met de leverancier om te controleren of jouw ketel geschikt is voor hotfill. Dit voorkomt teleurstellingen en schade.

Hotfill oplossingen bij Ecotopper.nl

Als je overweegt om hotfill te gaan gebruiken, raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van Ecotopper.nl. Hier vind je veel informatie in de veelgestelde vragen sectie. Je kunt ook contact met ons opnemen via e-mail voor meer informatie.

Hotfill aansluiting met de elektrische cv biedt een innovatieve oplossing om bijna volledig gasvrij te wonen.

Met de juiste aansluiting en combinatie van de elektrische cv ketel met een warmtepomp en elektrische boiler, kun je genieten van efficiënte verwarming en warmwatervoorziening.

Informeer bij je leverancier en ontdek de mogelijkheden van hotfill voor een duurzame en comfortabele woning.