Rome is een zeer historische stad, vol met monumenten en gebouwen die de geschiedenis van het eens zo grote rijk en de macht van de katholieke kerk laten zien. Van het grote colosseum tot de musea van het Vaticaan, Rome is een van de meest historische steden in Europa en een voorbeeld van hoe geschiedenis een stad en haar mensen vormt.

Het grote Colosseum, ook wel bekend als het Flavische amfitheater, was de thuisbasis van de gratis spellen voor het publiek. Dit zou zijn waar de Gladiatoren zouden vechten, oorlogen naspeelden of tot de dood vochten voor het plezier van de menigte. Dit is ook waar de slaven en criminelen werden gedwongen om te vechten, waarbij dieren werden gebruikt om de sfeer te vergroten. Nu grotendeels ruïnes het amfitheater dat werd gebouwd door keizer Vespasianus in 72 na Christus toont de geschiedenis van extravagantie en geweld waar mensen werden gedwongen te vechten voor het vermaak van de juichende menigte.

Het Pantheon werd in 118 na Christus gebouwd door keizer Hadrianus als een tempel voor de heidense goden van die tijd. In 609 werd het omgebouwd tot een kerk. Het was ook bekend dat het de grootste koepel ter wereld had gedurende dertien eeuwen tot 1436. Het staat vandaag als een herinnering aan het Grote Romeinse Rijk.

Het Circus Maximus waarvan gezegd werd dat het destijds het grootste stadion van Rome was, is een must see. Dit was de thuisbasis van de wagenrennen die Romulas, de eerste van de zeven koningen van Rome, zou hebben gehouden. De oorsprong van het Circus Maximum gaat helemaal terug tot de 6e eeuw voor Christus.

De Sint-Pietersbasiliek is de grootste kerk ter wereld. Gebouwd door keizer Constantijn, de eerste Christina-machtiging van Rome, zou het de plaats zijn waar St. Peter werd begraven in 64 na Christus. Doorheen de geschiedenis is het gerestaureerd door talrijke pausen van Nicolaas V, paus Julies II en paus Urbanus VIII. De basiliek is ook de plek waar toeristen de beroemde Zwitserse Garde kunnen zien. De basiliek maakt deel uit van Vaticaanstad ten westen van het centrum van Rome.

Das Forum Romanum galt als das Zentrum des kaiserlichen Bezienswaardigheden Rome und ist das Herz des antiken Viertels der Stadt. Er zijn tal van tempels voor toeristen om te bekijken, maar de meeste zijn nu puin. Het is meestal verbeelding die moet worden gebruikt om je voor te stellen hoe ze er in hun tijd uitzagen.

De Vaticaanse Musea bevatten enkele van de belangrijkste collecties ter wereld die door pausen gedurende vier eeuwen zijn verzameld. Dit is de thuisbasis van de Sixtijnse Kapel met het beroemde plafond van Michael Angelo. Dit is een verzameling van 13 musea in Vaticaanstad waarvan wordt gezegd dat het iets is dat je niet mag missen.

Er zijn tal van plaatsen in Rome om te bekijken, niet alle worden hier genoemd. Toeristen hebben veel keuze aan bestemmingen om toe te voegen aan hun reizen bij het plannen van waar ze heen willen. Rome is een stad van geschiedenis en cultuur die de toeristen een terugblik op Empire biedt.

Post Your Thoughts