Het is een van onze favoriete trucjes: alle ingrediënten van een gerecht – proteine, carbs en groentes – in 1 grote koekenpan koken. Door het snel bakken van kipfilet blijft het sappig en zacht, met dank aan een citroen-botersaus. Als je geen krieltjes kunt vinden, kan je grote aardappels in kleine stukjes snijden.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • zout en peper
  • 3 lepels olijfolie (extra virgin)
  • 4 lepels boter
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 lepels citroensap, 1 citroen in dunne plakjes
  • 1 lepel verse thijm + 4 takjes
  • 1 theelepel verse rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 600 gram krieltjes
  • 2 pastinaken, plakken gesneden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de kip droog en kruid daarna met zout en peper. Pak een grote koekenpan en zet deze op middelhoog vuur, verhit daarin 1 lepel olijfolie. Voeg de kipfilets toe en bak deze totdat ze goudbruin zijn (ong. 4 min.). Draai om en bak ze nog eens 2 minuten, leg ze daarna op een bord.
  2. Draai het vuur lager, doe wat boter in de pan en laat deze smelten. Voeg de knoflook toe en roer voor 1 minuut. Doe daarna het citroensap erbij en haal de koekenpan van het vuur. Pak een hitte bestendige kom en doe daarin de botermix. Voeg hier de thijmbladeren, rosemarijn en oregano aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe de krieltjes, schijven pastinaak en 2 lepels olie in de pan. Gooi hier zout en peper bij en hussel alles om. Zet de koekenpan in de oven en, terwijl je ze tussentijds eens omdraait, laat de krieltjes daar 30 minuten in roosteren. Ze zijn dan lichtgoud.
  4. Haal de krieltjes uit de oven en voeg hier de citroenschijfjes, thijm takjes en kip aan toe. Zet het terug in de oven totdat de kip en krieltjes gaar zijn (in ong. 15 min.).
  5. Serveer dit gerecht met de botersaus die je over de kip en krieltjes sprenkelt. Doe er daarna nog wat verse peterselie overheen.

Post Your Thoughts