U KUNT UW MOTOR OP VELE MANIEREN OPSLAAN. BUITEN IN DE KOUD OF WARM IN DE GARAGE. OF ENKEL OP DE SHOW, OP VOORWAARDE VAN UW PARTNER! MAAR WAT ZIJN DE MIDDELEN OM MOTORFIETSEN PRECIES OP TE SLAAN? WIJ HEBBEN ZE VOOR U OP EEN LIJST!

BUITEN IN DE KOU

Nou, het gaat niet echt om stalling maar gewoon parkeren voor de deur of in de tuin bij alle weersomstandigheden. Makkelijk en snel, maar niet echt wenselijk. Motorfietsen zijn niet van suiker gemaakt, maar de kans op roest is groter dan wanneer ze droog geparkeerd staan. Een stevige hoes, geschikt voor buitengebruik, wordt sterk aanbevolen. Verheul maakt dikke, stevige hoezen die je na een rit recht op de fiets trekt en die bestand zijn tegen de hitte van de uitlaat. Deze beschermen tegen regen en wind voor een beter behoud van uw motor. Op deze manier is het “droog”.

IN DE WOONKAMER

Warm, droog en zichtbaar als je op de bank tv kijkt. Geen probleem daarmee! Leg wat onder de standaard om krassen op de vloer te voorkomen. En snuffel om ervoor te zorgen dat de tankontluchting niet te veel brandstoflucht het huis in blaast. Soms gebeurt dit als het niet meer goed werkt.

Tip: burn-out niet in de woonkamer! Het is heel moeilijk om het rubber uit de band te krijgen van de gordijnen!

MOTOROPSLAG IN DE SCHUUR OF GARAGE

Een kleine schuur of een grote garage, zolang de motor maar droog staat en beschut tegen de wind is het perfect. Een verwarmde garage is zeker een pluspunt. Staat de motor lang stil, bijvoorbeeld in de winter of tijdens een lange vakantie? Plaats het vervolgens op behuizingsstandaards. Net iets beter voor de banden!

Staat je motor in de hangar of garage, dan kun je hem verwennen met een ‘binnen’ hoes. Deze kappen zijn dunner dan de outdoor uitvoeringen en ademen perfect waardoor er geen condensatie op de motor kan ontstaan. Het beschermt je motor ook tegen stof en vuil. Zorg ervoor dat u of een andere bezoeker niet per ongeluk tegen de motorfiets stoot of er iets tegenaan laat vallen. Het zou zonde zijn! Met een mobiele hoes bescherm je hem desgewenst nog beter tegen schokken.

KUNSTSTOF OF HOUTEN MOTORFIETSOPSLAG

Houten afdakjes voor je motor koop je in een mum van tijd. Er zijn hier een aantal houten motorstallingen beschikbaar, maar de doe-het-zelver zal ze zelf bouwen. Stop gewoon bij de ijzerhandel voor wat houtwerk en scharnierwerk, voeg een zaag en batterij toe en begin met bouwen! Een kunststof motorberging behoort ook tot de mogelijkheden. Deze worden niet aangetast door weersinvloeden waarbij het hout na verloop van tijd kan gaan rotten. Ze maken ook een aanzienlijk verschil in gewicht. Je moet er wel van houden, zo’n grote plastic bak om je mooie motor.

EEN ONDERGRONDSE PARKEERPLAATS!

Want waarom niet, als je het geld hebt! Hoe gaaf is het als je motor zo uit de grond komt! Kost wat, je hebt ook wat!

Post Your Thoughts