Oogmaskers zijn een multifunctioneel gezondheidshulpmiddel dat kan helpen bij hoofdpijn, wallen, rimpels in het gezicht, sinusitis, slapeloosheid, wallen en roodheid van de ogen, allergiesymptomen en eigenlijk al het andere dat spierspanning, pijn of spanning in het gebied rondom veroorzaakt. de ogen. Er zijn zoveel keuzes direct beschikbaar voor de potentiële consument dat het wat nadenken en onderzoek kan vergen voordat een conclusie kan worden getrokken over het soort oogmasker dat moet worden gekocht. Als u overweegt om die kans te wagen in de wereld van het bezitten van een oogmasker, zijn dit enkele dingen die u moet overwegen voordat u besluit uw zuurverdiende dollars te besteden aan een gloednieuw oogmasker.

Er zijn vier soorten oogmaskers op de markt verkrijgbaar:

  • Slaapmaskers
  • Gelmaskers
  • Aromatherapie maskers
  • Gezichts oogmaskers

Het oogmasker blokkeert het licht volledig wanneer het over je ogen wordt gedragen. Dit is het favoriete masker voor diegenen die slapeloosheid of andere soorten slaapproblemen proberen te overwinnen. Gelmaskers kunnen worden verwarmd of gekoeld en worden op de ogen en de omliggende gebieden geplaatst om spanning, spanning of pijn te verlichten, evenals de wallen en irritatie door een overmatige hoeveelheid stress en onvoldoende slaap. Aromatherapiemaskers hebben hetzelfde doel als zowel gelmaskers als slaapmasker, maar met behulp van rustgevende en kalmerende kruidengeuren in plaats van warmte of kou en daarnaast om het licht buiten te houden. Gezichtsmaskers worden direct aangebracht en ingewreven in de huid van de oogcontouren en oogleden, waar hun herstellende helende eigenschappen wallen, rimpels en oogkringen die voortkomen uit slapeloosheid en vermoeidheid kunnen verminderen.

Het type masker dat u besluit te kopen, is grotendeels gebaseerd op het soort ongemakkelijke of pijnlijke omstandigheden waar u vanaf probeert te komen. Zelfs buiten dit feit zijn er echter enkele eigenschappen van oogmaskers die moeten worden onderzocht voordat u kiest welk type en welk specifiek merk u wilt kopen.

Prijs

Een van de grootste voordelen van oogmaskers zijn de lage kosten. Gezien de fantastische en bevredigende resultaten die ze kunnen produceren, zijn ze de definitie van een bescheiden investering. Gelmaskers en slaapmaskers kosten meestal tussen de $ 5 en $ 20, terwijl aromatherapiemaskers iets meer kosten. Gezichts-oogmaskers zijn de duurste keuze, variërend van $ 20 tot $ 75 voor een tube van 1-2 ounce. Eenmaal gekocht gaan ze echter een tijdje mee, dus de prijs voor dagelijks gebruik is redelijk. Een ander ding over gezichtsmaskers is dat je ze thuis kunt maken volgens traditionele recepten, die vaak fruit en groenten bevatten, samen met een hydraterende component zoals glycerine.

Materiaal

Slaapmaskers kunnen worden gemaakt van katoen, satijn, schuim of synthetische stof. In wezen kan alles dat comfortabel is tegen de huid voor dit type oogmasker worden gebruikt. Gelmaskers bestaan ​​uit gelparels omhuld met rubber, vinyl, plastic of gelatine. De materiaalkeuze moet vooral gebaseerd zijn op duurzaamheid, aangezien gelmaskers bestand moeten zijn tegen afkoeling en verwarming in koud of warm water, magnetrons, de koelkast of zelfs de vriezer. Aangezien de gelparels mogelijk kunnen lekken, moet het omhulsel sterk genoeg zijn om niet gemakkelijk te perforeren. Aromatherapiemaskers lijken qua structuur erg op slaapmaskers, behalve dat ze binnenin zakjes met kruidengeur hebben die kunnen worden verwijderd en mogelijk worden vervangen als u de specifieke geur beu bent.

Fit

Slaapmaskers en aromatherapiemaskers zijn mogelijk niet allemaal afgestemd op de oogcontour. De zwaarte of lichtheid van de gebruikte stof is echter essentieel omdat deze bepaalt of de stof de oogleden zal raken, wat sommigen rustgevend vinden, maar anderen afleidend. Lichtere stoffen zijn niet alleen de beste keuze voor degenen die niet willen dat iets hun ogen direct bedekt, maar ook beter voor zijslapers omdat ze gemakkelijker op hun plaats worden gehouden als ze in deze positie liggen. Slaapmaskers worden op hun plaats gehouden door verstelbare banden die zijn verbonden met klittenband of gespen, de laatste is minder omvangrijk en meestal comfortabeler. Een heel goed kenmerk van bepaalde slaapmaskers is een holle binnenkant waardoor de ogen kunnen worden geopend tijdens het gebruik van het masker. Dit type masker is geweldig voor vrouwen die buitenshuis een slaapmasker willen gebruiken, maar ook zorgvuldig aangebrachte cosmetica willen behouden.

Een van de voordelen van het gelmasker is dat de materialen waaruit ze zijn gemaakt ze een natuurlijke flexibiliteit geven – hoewel je je kunt voorstellen dat ze minder flexibel worden als je ze in de vriezer legt. De beste gelmaskers zijn ontworpen om bij de normale vorm van het gezicht te passen, waardoor ze gemakkelijker op hun plaats blijven.

Gewicht

Gelmaskers zijn over het algemeen wat zwaar, waardoor ze op hun plaats blijven terwijl ze hun helende effecten hebben. Slaapmaskers en therapeutische maskers variëren in gewicht op basis van het soort materiaal dat wordt gebruikt, en hoeveel het weegt is gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Voor velen heeft een dikker masker dat tegen het gezicht drukt een kalmerend effect op het lichaam, terwijl voor andere mensen een minder zware aanraking die nauwelijks wordt opgemerkt een stuk rustgevender is.

Geur

Het doel van therapeutische maskers is dat bepaalde kruidengeuren ontspanning kunnen vergemakkelijken, verstopte neusholtes kunnen verwijderen, geïnfecteerde sinussen kunnen genezen en slaap kunnen opwekken. Kamille, munt en lavendel zijn populaire aroma’s onder liefhebbers van geurende maskers, omdat elk een aangename geur biedt met natuurlijke kalmte-inducerende componenten. De meeste mensen lijken niet bekend met de principes van aromatherapie, maar veel gebruikers van oogmaskers claimen aanzienlijk betere resultaten met hun gezondheid wanneer ze overstappen op een masker met een kalmerende geur.

Algehele look

Oogmasker kunnen worden gebruikt in vliegtuigen, op kantoor (in de pauze natuurlijk!), openbare plaatsen, maar ook in het comfort van uw eigen huis. Voor degenen die om uiterlijk geven, zijn sommige maskers op de markt stijlvol. Ze komen ook in een brede selectie van kleurkeuzes. Esthetische smaken zijn uiteraard een individuele voorkeur, maar het belangrijkste om te onthouden is dat als je de voorkeur geeft aan iets dat er goed uitziet, er veel mogelijkheden zijn om uit te kiezen, zodat je geen probleem moet hebben om iets aantrekkelijks te vinden.

Uw beslissing nemen

Als je nog nooit een oogmasker hebt gebruikt, begin dan met een standaard slaapmasker. Het is mogelijk dat, hoeveel aandacht u ook besteedt aan uw koopproces, het oogmasker dat u uiteindelijk koopt misschien niet eens de beste keuze is.

Maar het mooie van het oogmasker is dat het een uiterst voordelig artikel is. Als gevolg hiervan, als je niet helemaal tevreden bent met het masker dat je krijgt, kun je altijd een ander merk of type kopen om te proberen – en nog een, en nog een daarna. Het feit is dat oogmaskers zo betaalbaar zijn dat zelfs als je dolblij bent met het eerste masker dat je koopt, je er misschien nog steeds meer dan één wilt, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een ander masker in de buurt hebt, ongeacht waar je bent of wat uw omstandigheden. Dus terwijl u zich voorbereidt om uw beslissing over een oogmasker te nemen, troost u met het feit dat u zoveel definitieve beslissingen kunt nemen als u wilt.

Post Your Thoughts