Of je nu net begint met je bedrijf en je bent nog aan het leren hoe je je online aanwezigheid kunt verbeteren of je hebt al een tijdje een site en je bent er gewoon niet blij mee, je hebt misschien wel eens gehoord van WordPress en vraagt ​​je misschien af ​​wat WordPress is. Simpel gezegd, WordPress is een publicatieplatform dat wordt gebruikt voor het bouwen van websites en blogs. Het zorgt voor een zeer aanpasbare gebruikersinterface. WordPress ondersteunt miljoenen websites over de hele wereld, en veel grote merken gebruiken WordPress: CNN, PlayStation, New York Times Blogs, People Magazine en zelfs Ford – ze gebruiken allemaal WordPress! Een behoorlijk indrukwekkende lijst met gebruikers, als het goed genoeg is voor de grote jongens, is het goed genoeg voor je site. Nog steeds niet overtuigd?!? Hier is mijn:

Top 9 redenen waarom u uw website op WordPress zou moeten bouwen

Reden 1: WordPress gaat nergens heen

Als open source CMS (Content Management System) heeft het de wereld stormenderhand veroverd – vanaf augustus 2011 wordt “14,7% van de top miljoen websites ter wereld” aangedreven door WordPress. WordPress wordt vaak geprezen door webontwerpers, webontwikkelaars en gebruikers vanwege het gebruiksgemak. Dit is een deel van de reden waarom het zo populair is geworden, en waarom zijn groei maar blijft versnellen. Ik ben dol op statistieken, dus hier zijn er nog een paar goede: twee jaar geleden werd WordPress gebruikt door ongeveer 8,5% van de top miljoen websites ter wereld, dus een sprong van 8,5% naar 14,7% in één jaar spreekt boekdelen over hoe populair WordPress wordt, en hoeveel mensen houden van dit platform! Hier is mijn favoriete statistiek.

Reden 2: WordPress is niet langer alleen bedoeld om te bloggen.
Lang geleden, toen iemand WordPress zei, dacht iedereen automatisch aan bloggen. Hoewel het nog steeds de beste oplossing is om te bloggen, heeft het een lange weg afgelegd en is het een zeer uitgebreide Content Management Suite geworden die wordt gebruikt voor veel verschillende soorten websites, waaronder bedrijfssites, vacaturesites, sites met rubrieksadvertenties, enz.

Reden 2: WordPress is kosteneffectief … het is gratis!

Het zou veel geld kosten om een ​​op maat gemaakt CMS te laten ontwikkelen dat hetzelfde zou kunnen doen als WordPress; dus waarom zou u geen geld besparen met WordPress? Het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden, aangezien WordPress gratis beschikbaar en aanpasbaar is. Net als WordPress zijn de plug-ins over het algemeen ook gratis. Deze plug-ins zijn meestal niet alleen gratis, maar ook open source. Dit betekent dat u ze net als WordPress kunt bewerken als dat nodig is.

Reden 3: WordPress is flexibel

Het mooie van WordPress is, zoals ik hierboven al zei, dat het volledig open source is – wat betekent dat de broncode die wordt gebruikt om WordPress uit te voeren, beschikbaar is voor het grote publiek. Dit betekent dat iedereen ter wereld de code indien nodig kan wijzigen en WordPress nog verder kan aanpassen aan wat ze nodig hebben. Vaak is dit niet nodig, maar het betekent ook dat alle plug-ins en thema’s (sjablonen) die voor het platform zijn gemaakt, ook open source zijn! Stel je een wereldwijde gemeenschap voor die samenwerkt om meer functies en functionaliteit aan WordPress toe te voegen – je bent niet beperkt tot het alleen kunnen gebruiken van specifieke werknemers of ontwikkelaars om aanpassingen te maken, wat betekent dat het een krachtig CMS-systeem is dat klaar is om te doen wat je nodig hebt. to, het is flexibel en gemakkelijk aan te passen.

Reden 4: WordPress is SEO-vriendelijk

Zoekmachines zoals Google zijn dol op WordPress omdat het goedgeschreven code gebruikt. Als u een voorsprong wilt nemen met zoekmachineoptimalisatie, dan is WordPress de juiste keuze voor uw website en / of blog. Nu ik het toch over het onderwerp heb, is het eenvoudig om nieuwe relevante inhoud aan uw website toe te voegen met WordPress, wat ten zeerste wordt aanbevolen als onderdeel van uw online marketingstrategie, omdat het zoekmachines vertelt dat uw site springlevend is, waardoor de positie van uw website en uw kansen toenemen. gevonden worden via organische zoekopdrachten.

Reden 6: WordPress heeft goedkope premium-thema’s

Thema’s geven WordPress zijn ontwerp, het is wat het CMS verbindt met de eindgebruiker. WordPress is erg flexibel en aanpasbaar. Hoewel er een aantal behoorlijk goede gratis thema’s zijn, heb ik gemerkt dat voor $ 70 dollar de goede premium-thema’s gewoon elke cent waard zijn. De meeste hebben bijna geen maatwerk nodig!

Reden 7: WordPress Maakt het gemakkelijk om een ​​oplossing te vinden.

Plug-ins zijn in feite add-ons die eenvoudig in het WordPress-dashboardgebied kunnen worden geïnstalleerd om functies toe te voegen die geen deel uitmaken van de kerncode. Als je een specifieke functie of functies nodig hebt die niet zijn ingebouwd, zijn er letterlijk duizenden plug-ins beschikbaar om de functionaliteit van WordPress te verbeteren. In bijna alle gevallen is er dus waarschijnlijk al een oplossing ontwikkeld voor alles wat u nodig heeft – de mogelijkheden zijn letterlijk onbeperkt!

Reden 8: WordPress wordt ondersteund door een wereldwijde gemeenschap.

Omdat WordPress open-source is, zijn er letterlijk honderdduizenden mensen die eraan werken om het beter te maken. U zult zien dat WordPress een zeer actief ondersteunde wereldwijde gemeenschap van WordPress-ontwikkelaars en -gebruikers heeft! WordPress wordt regelmatig bijgewerkt, met nieuwe functionaliteit, bugfixes en beveiligingsfixes. Omdat er zo’n grote community rond WordPress is, kan elke ontwikkelaar aan een op WordPress gebaseerde site werken om deze bij te werken, wijzigingen aan te brengen, enz., Zodat je nooit losgeld zult krijgen van een ontwerper of ontwikkelaar. U bezit uw website!

Reden 9: WordPress is gemakkelijk te gebruiken!

Dit is misschien mijn favoriete ding over WordPress. U hoeft geen technisch genie te zijn om WordPress te leren gebruiken. Ik zeg altijd tegen mijn klanten: als je weet hoe je Microsoft Word moet gebruiken (en laten we eerlijk zijn, wie niet?), ZUL je de inhoud op je WordPress-site gemakkelijk kunnen bijwerken. U hoeft geen webdesigner te zijn om uw inhoud bij te werken. Dat is de magie van WordPress! Naast het bewerken van inhoud, biedt WordPress een backend-beheerdersinterface die visueel gemakkelijk te navigeren en zeer effectief is. Alles is op een logische manier georganiseerd, dus het is gemakkelijk om te vinden wat u zoekt, of het nu gaat om het toevoegen / bewerken van een pagina, het toevoegen / bewerken van een bericht of artikel, het uploaden van afbeeldingen, het beheren van gebruikers, enz. WordPress is het beste inhoudsbeheer Systeem om te gebruiken om uw website te bouwen!

Post Your Thoughts