Staatsloterij worden soms hot topics wanneer een staat besluit dat het misschien een goed idee is om er een te starten. Hoewel er aan beide kanten van de kwestie zeer goede argumenten zijn die logisch zijn, zijn er enkele voordelen aan het hebben van een zonder persoonlijke ethische of morele redenen tegen het concept van gokken.

De belangrijkste reden waarom de meeste staten een loterij overwegen, is vanwege de inkomsten. Wanneer er geld nodig is, moet een staat over het algemeen manieren zoeken om geld in te zamelen, net zoals je doet met je eigen persoonlijke leven wanneer je meer geld nodig hebt. Een bewezen succesvolle manier om dit te doen is door een loterij te houden. Omdat ze werken, is dit de reden waarom velen dit type systeem gebruiken voor inkomsten.

Meestal zijn ze vrij eenvoudig te doen. Een lot is een item dat massaal geproduceerd kan worden met een zeer beperkt risico. Dit is de reden waarom dit type product zo winstgevend wordt voor de staat.

Een ander voordeel is dat de overheid geen belastingen hoeft te heffen op burgers of bedrijven. Als belastingen worden verhoogd, zijn er over het algemeen mensen die daardoor verkiezingen verliezen. Een loterij voor ambtsdragers is een veiligere keuze, omdat het geld dat via dit proces wordt ingezameld vrijwillig is.

Over het algemeen komt dit geld ten goede aan scholen. Soms gebeurt het wel en niet, maar de totale inkomsten worden gaandeweg verhoogd.

Aangezien dit extra geld binnenkomt, kan het helpen bij inkomstentekorten. Veel staten hebben hun budget de laatste tijd niet gehaald vanwege tekorten in de verwachte belastingen als gevolg van banenverlies en andere factoren.

Vanuit managementstandpunt sluiten veel staten eenvoudigweg aan bij andere programma’s die al bestaan. Er zijn veel systemen met potentiĆ«le winnaars van de loterij uit meerdere staten. Dit is een voordeel in die zin dat het gemakkelijk is om dit soort programma’s te starten, aangezien het al bewezen is dat deze systemen werken.

Post Your Thoughts