Groen daken zijn uitermate geschikt om te plaatsen op kleine, ongebruikte oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld het dak van een schuur. De sedumdaken van NatureGreen zijn dan ook perfect om te plaatsen op bijgebouwen zoals schuren, garages of overkappingen. Deze daken zijn namelijk vaak een soort loze ruimte die niet door mensen wordt benut. Dat is natuurlijk zonde. Door een groen dak te plaatsen benut u de ruimte wél, en draagt u ook nog eens bij aan een beter milieu. Een groen dak heeft namelijk veel positieve eigenschappen, zoals een waterbergende capaciteit en bijdragen aan de lokale biodiversiteit. Dat is dus niet alleen in uw voordeel, maar ook in dat van uw omgeving!

Lichtgewicht sedum: ideaal voor de schuur
Wanneer u een groen dak op schuur gaat plaatsen, is het wel belangrijk om van tevoren de draagkracht van de schuur te bepalen. Een schuur is vaak namelijk wat minder sterk dan het dak van een woonhuis! Dit heeft te maken met de dikte van de muren, het materiaal waarvan het dak is gemaakt, de grootte van de steunbalken, de hoeveelheid steunbalken, het bouwjaar van de schuur, het constructietype en of de schuur in goede staat verkeerd. Al deze informatie is gelukkig vaak terug te vinden in de bouwtekeningen. Daarnaast verkopen we bij NatureGreen verschillende lichtgewicht groendaksystemen. Deze zijn minder zwaar dan de standaard variant, maar kunnen nog steeds veel water opvangen. Ideaal dus voor op de schuur! We verkopen een kant-en-klaar groendaksysteem en een lichtgewicht sedummat.

Groen dak in Rotterdam?
Woont u in Rotterdam en wilt u een groen dak aan gaan leggen? Dan bent u bij NatureGreen aan het goede adres! Wij zijn namelijk werkzaam door heel Nederland en bezorgen dus ook onze sedumdaken in Rotterdam. Juist in grote steden valt er namelijk nog veel winst te behalen op het gebied van vergroening. Steden zijn vaak erg grijs en worden daardoor in de zomer een stuk heter dan dorpen. Groen daken kunnen hierbij uitkomst bieden, omdat ze de omgevingstemperatuur verlagen. Hoe meer sedumdaken in de stad, hoe aangenamer de temperatuur! Ook filteren groen daken de lucht wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit en trekken ze meer vlinders en insecten aan. Dat is goed voor de lokale biodiversiteit. Wilt u hier ook aan bijdragen? Kies dan voor een groen dak in Rotterdam!

Subsidie voor een groen dak in Rotterdam
Woont u in Rotterdam en wilt u een groen dak aan gaan leggen? Dan heeft u geluk! De gemeente Rotterdam wil namelijk de aanleg van groen daken stimuleren en keert daarom subsidie uit aan de bewoners. U kunt wel €10 subsidie per vierkante meter ontvangen, gedurende heel 2022! Er zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden, namelijk:

  • Het aan te leggen dak is minimaal 20m2.
  • Er kan maximaal een bedrag van €50.000 worden uitgereikt.

Houd hier dus rekening mee wanneer u de subsidie aan gaat vragen. Wilt u een groen dak aanleggen wat kleiner is dan 20 vierkante meter, dan is het dus voordeliger om de subsidie niet aan te vragen. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact op met de klantenservice van NatureGreen. Wij staan voor u klaar om u te helpen. Bekijk vooral ook even onze website!

Post Your Thoughts