De prijs van zilver is in de loop van de tijd gestaag gestegen, waardoor er meer waarde en vraag is ontstaan. Net als goud en platina is zilver een edel metaal, waardoor het meer waard is dan zijn decoratieve doel. Als definitie worden metalen als kostbaar beschouwd als ze als zeldzaam worden beschouwd. Historisch gezien werd zilver, net als goud, als betaalmiddel gebruikt. Tegenwoordig wordt het in de eerste plaats overwogen voor investeringen en sieraden. Echt, de marktwaarde is een extra stimulans bij het kopen van zilveren sieraden. Bij het online winkelen voor zilveren sieraden is het echter belangrijk om een ​​paar richtlijnen te volgen om een ​​waardevolle transactie te garanderen.

Ten eerste is het belangrijk om de geloofwaardigheid vast te stellen van elke e-retailer-site die u zou moeten bezoeken. Zoek naar pictogrammen die verwijzen naar gevestigde externe organisaties die zich bezighouden met consumentenrecensies en informatiebeveiliging. Meestal kunt u op de sites van derden een certificaat of bedrijfsinformatie bekijken, waardoor u een objectief beeld krijgt van de e-retailer in kwestie. Controleer de datums op die certificaten om er zeker van te zijn dat ze recent en niet verlopen zijn.

Controleer vervolgens de garantie. Er moeten ten minste 30 dagen worden aangeboden voor zowel terugbetalingen als omruilingen. Een gerenommeerde detailhandelaar zal zijn product altijd ondersteunen met een sterke garantie. Bel gerust je e-retailer om te vragen naar de garantie. U kunt een goed idee krijgen van het niveau van de klantenservice door hun reactie. Zodra je de geloofwaardigheid van de door jou gekozen e-retailer hebt vastgesteld en een sterke garantie hebt geverifieerd, is het tijd om te bladeren en je sieraden te vinden!

Nadat u een gewenst zilveren sieraad heeft gevonden, voert u een snelle inspectie uit. Kijk in het beschrijvingsgebied om vast te stellen dat de sieraden in feite .925 sterling zilver zijn. Dit betekent dat het item is gemaakt met 92,5% zilver, gemengd met verschillende legeringen. Dit is de industriestandaard en is het hoogste zilvergehalte dat tegenwoordig in de sieraden wordt gebruikt. Zilver is in zijn puurste vorm te zacht om decoratief te dragen. Authentieke zilveren sieraden zijn gestempeld met .925, wat staat voor zuiverheid en authenticiteit. Indien niet zichtbaar op de foto, kunt u bellen of e-mailen om het bestaan ​​van een stempel te bevestigen of gewoon wachten om de sieraden direct na ontvangst te inspecteren.

Oké, dus je hebt een echt stuk sterling zilver, maar hoe zit het met de afwerking? Zilveren sieraden zijn van nature niet glanzend, maar hebben een nogal saaie grijsachtige tint. Daarom vereist het wat afwerking voor openbare consumptie. Het oppervlak van elk zilveren sieraad kan met verschillende technieken worden afgewerkt. Met rhodium gecoat zilver is de duurste afwerking. Hier wordt een ring of hanger gecoat met Rhodium, de duurste van edele metalen, voornamelijk gebruikt om gouden sieraden te coaten. Het voordeel is een geweldige glans met extra bescherming tegen aanslag voor uw zilveren sieraden. Sommige fabrikanten polijsten het zilver tot een sterke glans. Deze techniek kost tijd omdat polijsten handwerk vereist en kan worden weerspiegeld in de prijs van de sieraden. Het voordeel is een meer perfect stuk, met een vlotte service zonder deuken en onvolkomenheden.

Vernikkelen en emailleren wordt voornamelijk gebruikt bij Italiaanse kettingen zoals de ontwerpen Figaro, Curb en Marina. Het voordeel is bescherming tegen aanslag. Zilveren sieraden beginnen over het algemeen na verloop van tijd donkerder of dof te worden door een proces dat oxidatie wordt genoemd, een chemische reactie tussen zilver en zuurstof. Dit devalueert het zilvermetaal zelf niet en het kan jaren duren voordat dit zichtbaar wordt. Het is belangrijk op te merken dat zilveren sieraden die nikkel bevatten in sommige gevallen een allergische reactie kunnen veroorzaken, met name in de vorm van een groene huid. Het is niet bijzonder gevaarlijk en vrij zeldzaam. Vraag de e-retailer naar hypoallergene, nikkelvrije zilveren sieraden.

Volg deze eenvoudige richtlijn en u zult zeker naar huis gaan met een veilige, zekere en bevredigende ervaring met het brede scala aan sieraden webshop beschikbaar zijn.

Post Your Thoughts